Visgilde Vermaas

Mia van Yperenplein 101
3065 JK Rotterdam
010-8509009
010-8509001

Tonijn is een zeer diverse familie van vissen die een van de meest gewaardeerde en meest begeerde vis op de markt is geworden. Hun heerlijke smaak, wereldwijde beschikbaarheid en gezonde componenten maken het een ideale vervanging voor rood vlees of voor degenen die graag wat gezonde variatie aan hun dieet toevoegen. De gezondheidsvoordelen van tonijn zijn onder meer de mogelijkheid om hart- en vaatziekten te verminderen, groei en ontwikkeling, lagere bloeddruk en het stimuleren van het cholesterolgehalte, te helpen bij het gewicht verlies inspanningen, versterken het immuunsysteem, verhoging van de energie, behoud van de gezondheid van de huid, verhoging van rode bloedcellen cellen tellen, kanker voorkomen, beschermen tegen verschillende nierziekten, algemene ontstekingen verminderen en celmembraanschade remmen. Zo, dat is eruit.

De gezondheidsvoordelen van tonijn die hierboven zijn vermeld, kunnen worden toegeschreven aan het indrukwekkende gehalte aan vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en andere organische verbindingen die in deze heerlijke vis worden aangetroffen. Deze omvatten antioxidanten en eiwitten, zonder veel verzadigd vet of natrium. Het heeft ook indrukwekkende niveaus van selenium en goede hoeveelheden fosfor, ijzer, magnesium en kalium. In termen van vitaminen is er een rijkdom aan vitamine B12 en B3, evenals een goede hoeveelheid vitamine B6 en riboflavine.

Goed voor het hart
Misschien is het meest genoemde gezondheidsvoordeel dat wordt toegeschreven aan tonijnvis zijn significante invloed op de gezondheid van het hart. In termen van het verminderen van hartziekten, heeft tonijn een zeer hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, die helpen om omega-6-vetzuren en cholesterol in de slagaders en bloedvaten te verminderen. Bovendien vervangt het vaak voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigd vet, waardoor het risico op verschillende soorten hartaandoeningen verder wordt verlaagd.

Bloeddruk
De combinatie van omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmend werken en de bloeddruk helpen verlagen, samen met kalium, een vaatverwijder, maken tonijn zeer goed voor het verlagen van de bloeddruk. Het verlagen van hypertensie kan uw gezondheid aanzienlijk verbeteren door de belasting van uw cardiovasculaire systeem te verminderen. Dit helpt hartaanvallen en beroertes voorkomen, evenals aandoeningen zoals atherosclerose , die tot een aantal gezondheidscomplicaties kan leiden.

Kortom: Tonijn is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg gezond! Kom ook snel een lekker stukje tonijn proeven bij Visgilde Vermaas, je zal er geen spijt van krijgen.

Visgilde Vermaas

Mia van Yperenplein 101
3065 JK Rotterdam
010-8509009
010-8509001

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 20:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten