Mia van Yperenplein 101 |
3065 JK Rotterdam |
010-8509009 |
010-8509001 |
info@vermaas.visgilde.nl |
Vis is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens erg gezond voor je. Het voedingscentrum meldt dat vis in vak 3 van de aanbevolen Schijf van Vijf behoort. Maar wat maakt het lekkere visje nou eigenlijk zo gezond? Dat leggen we je graag uit. Zo zijn visvetzuren erg goed voor je hart en bloedvaten, en raadt het Voedingscentrum aan om in ieder geval twee keer per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis zoals makreel of zalm.
Gemiddeld eten Nederlanders zo'n 70 gram vis per week, wat neerkomt op ongeveer één keer in de twee weken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel mensen die helemaal geen vis eten of lusten, wat het gemiddelde weer omlaag haalt. Omdat veel vis rijk is aan vitamine B12, B6 en de mineralen jodium, fosfor en seleen, heeft dit een positieve werking op je lichaam. Vette vis is daarnaast ook nog eens rijk aan Vitamine D en B2 en bevat vitamine A. Vislever is op haar beurt weer rijk aan vitamine A. De aanwezige visvetzuren, DHA en EPA, beschermen tegen hart- en vaatziekten.
Aangeraden wordt om per dag zo'n 450 miligram omega 3-vetzuren uit vis binnen te krijgen. Dit komt neer op ongeveer 2 keer per week vis eten, maar kan ook als capsule worden ingenomen. Maar dan mis je natuurlijk wel een heerlijk visje op je bord! Zoek je dus een heerlijke, gezonde versnapering? Kies dan voor de heerlijk vers bereide vis van Vermaas Visgilde!