Is makreel gezond?

Is makreel gezond?

Makreel is een heerlijke vis die we bij Vermaas Visgilde veel verkopen. De vis wordt vaak aanbevolen in een gezond dieet, en dat komt voornamelijk omdat het erg rijk is aan essentiële vetten, vitaminen en mineralen. De omega 3 en omega 6 vetten zijn in grote hoeveelheden aanwezig in de vis. Tevens zit er veel vitamine A, B6, B12, C, D, E en K in. 

Makreel is niet alleen erg lekker, maar dus ook erg goed voor je lichaam. De mineralen die in Makreel zitten zijn onder andere calcium, ijzer, magnezium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Daarnaast beschikt de vette vis over veel eiwit en de antioxidant co-enzym Q-10. Dit helpt kankercellen te elimineren en bevordert de cellulaire gezondheid. 

De vette en lekkere vis staat erom bekend het immuunsysteem te versterken. Omega-3 vetzuren kunnen helpen borst-, prostaat-, nier- en darmkanker te voorkomen. Ook is vastgesteld dar de vetzuren de groei van borstkankercellen belemmeren. 

Je leest het dus: Markeel is erg gezond voor je. Natuurlijk verkopen wij in onze viswinkel de lekkerste en meest verse makreel. Kom je ook eens langs voor een lekker stukje vis? 

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest