Is kibbeling gezond?

Is kibbeling gezond?

Kibbeling behoort tot het meest gekochte stukje vis. Deze veelgegeten snack is een heerlijk tussendoortje en is bij vrijwel iedere viskraam te koop. Maar is kibbeling nou eigenlijk gezond? Omdat kibbeling wordt gefrituurd, zou je denken dat kibbeling per definitie ongezond is. Kibbeling moet je zien als een stuk vis dat in beslag is gedompeld en vervolgens in de frituurpan wordt gegooid. Ondanks dat het stukje vis enorm lekker is, is het niet een extreem gezond stukje vis.

Toch is de voedingswaarde van kibbeling niet enorm slecht. 100 gram kibbeling bevat zo'n 220 calorieën en maar liefst 24,5 gram eiwit en 13,8 gram vet. Daarnaast bevat deze gefrituurde snack ongeveer 13 gram koolhydraten en 1 gram vezel. Door deze hoge hoeveelheid eiwitten is kibbeling een best gezond tussendoortje.

Bij Visgilde Vermaas kan je elke dag terecht voor een lekkere portie kibbeling. Dit stukje vis is heerlijk als tussendoortje, maar kan zelfs als avondmaaltijd worden geserveerd. Lekker met een ravigotte- of whiskysausje, of gewoon zo puur naar binnen werken. Terwijl de meeste mensen volop genieten van een lekker stukje kibbeling, weten maar weinig mensen wat het nou eigenlijk is. Want een kibbeling zwemt niet zo door de open zee....

Heerlijke verse kibbeling

Bij Visgilde Vermaas kan je elke dag terecht voor een lekkere portie kibbeling. Dit stukje vis is heerlijk als tussendoortje, maar kan zelfs als avondmaaltijd worden geserveerd. Lekker met een ravigotte- of whiskysausje, of gewoon zo puur naar binnen werken. Terwijl de meeste mensen volop genieten van een lekker stukje kibbeling, weten maar weinig mensen wat het nou eigenlijk is. Want een kibbeling zwemt niet zo door de open zee....

Wat zit er in kibbeling?

Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden vis dat wordt gedompeld in beslag en vervolgens in de frituurpan wordt gegooid. Het woord kibbeling duidde oorspronkelijk het gezouten afval van de kabeljauwvangst aan. Toch is er veel verschil in kibbeling en is er niet één ingredient voor het krokante stukje vis. Het beste hiervoor is kabeljauw, maar vanwege de stijgende prijzen verkopen veel viswinkels geen kabeljauw meer als kibbeling, maar gebruiken zij vissoorten als pollak, heek, wijting en koolvis. Zonde, vinden wij bij Visgilde Vermaas. Wil je dus terecht voor een echt lekker stukje kibbeling? Kom dan snel naar Vermaas!

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest