Eten vegetariërs vis?

Eet een vegetariër vis?

Eten vegetariërs vis? Dat is iets waar de meningen over verschillen. In de definitie van vegetariër is beslist dat deze geen producten eet van gedode dieren. Denk hierbij aan vlees, vis, of producten zoals gelatine en kaas. Toch letten veel vegetariërs minder op laatstgenoemde producten. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms dan ook pescotariër genoemd, of bijvoorbeeld semi-vegetariër. Ook zijn er mensen die wel gevogelte eten, maar bijvoorbeeld geen vlees van een koe of varken. Zij worden ook wel pollotariër genoemd.

Met "vegetariër" bedoelt men dus eigenlijk meer een "lacto-ovo-vegetariër", wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren. Een minderheid wordt lacto-vegetariër genoemd (wel melk, geen eieren) of ovo-vegetariër (geen melk, wel eieren).

Pescotarisme of pescetarisme is de voedingswijze waarbij iemand ervoor kiest geen zoogdieren en vogels te eten, maar wel vis of andere zeedieren. Andere dierproducten zoals eieren en zuivelproducten worden meestal ook wel gebruikt.

Kortom: op de vraag of vegetariërs vis eten, is dus alleen goed antwoord te geven wanneer duidelijk is welke exacte defitinie van vegetarieër aangehouden wordt. Ga je uit van de exacte betekenis van een vegetariër, dan eet deze inderdaad geen vis.

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest