4 redenen om zalm te eten

Redenen om zalm te eten

Wie houdt er nu niet van een lekker vers stukje zalm? Bij Visgilde Vermaas leveren wij uitsluitend vis van de beste kwaliteit en ook voor een heerlijk zalmpje kunt u in onze onlangs vernieuwde viswinkel terecht. Toch eten jammer genoeg - tegen het advies in - nog niet alle Nederlanders elke week twee keer vis. Van deze twee keer zou op zijn minst één een vette vis moeten zijn. Een populaire en veel gegeten vette vissoort is de zalm. De zalm is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond voor je. 

Zalm: lekker én gezond!

1. Zalm is enorm goed voor je hart. De gezonde vetten in het visje werken namelijk regulerend voor het hartritme, wat weer leidt tot een kleinere kans op een hartstilstand. Ook helpen de gezonde Omega-3 vetten het cholesterol te verlagen. Dit stofje wordt ook in pilvorm verkocht, maar dan geniet je natuurlijk niet optimaal van het lekkere stukje vis!

2. De Omega-3 in de zalm helpt naast het tegengaan van cholesterol ook nog eens tegen dementie. De ontstekingsremmende werking van het stofje is in verband gebracht met het tegengaan van dementie. 

3. Zalm heeft een goede werking voor de bloedvaten. Twee vette visjes per week verlagen de kans op een herseninfarct met maar liefst 40 procent. 

4. Zalm en de vetten en olieen die in deze vissoort zitten zijn in verband gebracht met de bestrijding van depressie. 

En het mooiste van alles? Je kunt zalm op enorm veel verschilllende manieren bereiden. Je kunt het zalmpje bakken, grillen, roken, pocheren of stomen. Naast bovenstaande effecten zit zalm ook boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Wanneer kom jij je zalmpje halen bij Vermaas Visgilde?

      

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest