Hoe bewaar ik verse vis?

Hoe bewaar ik (verse) vis?

Bij Vermaas Visgilde koop je de lekkerste verse vis, maar hoe bewaar je nou eigenlijk verse vis die je bijvoorbeeld bij ons in de viswinkel in Prinsenland hebt gekocht? Wij krijgen regelmatig de vraag of vis houdbaar is en hoe deze het beste bewaard dient te worden. 

Hoe bewaar ik vis?

Verse vis moet het liefst zo dicht mogelijk bij het vriespunt bewaard worden. De vis wordt bij voorkeur nog dezelfde dag opgegeten en eventueel de volgende dag. De vis is het beste te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met veel ijsblokjes te bedekken. Hoe herken je verse vis? Verse vis heeft heldere ogen die doorzichtig zijn en een beetje bol staan. De huid is vochtig en glanzend en de kieuwen rood, alleen bij markeel zijn de kieuwen bruin. Hoe ouder de vis, hoe meer de vis gaat stinken. 

Magere vis is in de diepvries zo'n 6 maanden houdbaar, maar vette vis is slechts 3 maanden goed. Hetzelfde geldt voor bereide vis zoals kibbeling en gerookte paling. Bereide vis kan ook 2 dagen goed bewaard worden in de koelkast. 

Omdat gerookte vis vrij ongemerkt kan bederven, moet er bij vacuumverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum worden gelet. 

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest